Over ons

Boomerang Zorg is een toonaangevende jeugdzorgorganisatie gevestigd in Amsterdam. Wij bieden hooggespecialiseerde jeugdhulp aan jongeren en hun gezinnen. Ons doel is om positieve verandering te bevorderen en jongeren te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, waarbij we focussen op veerkracht, empathie en het ontdekken van hun unieke potentieel.

Kernpartner gemeente Amsterdam

Boomerang Zorg heeft voor de aanbesteding Hoog Specialistisch Jeugdhulp in Amsterdam en de Duo gemeenten de handen ineen geslagen met Multi Plus Zorg. Samen vormen wij de Stichting Verenigd Jeugdhulp. Aan tientallen jongeren bieden wij jeugdhulp op maat.

Wij bieden een breed scala aan diensten aan, variërend van ouderbegeleiding en opvoedondersteuning tot verschillende verblijfsmogelijkheden. Dit is allemaal afhankelijk van de behoeften van de jongere. Onze begeleidingstrajecten duren gemiddeld 9 tot 12 maanden, maar kunnen indien nodig verlengd worden.

Talenten ontwikkelen

Bij Boomerang Zorg hebben we een passie voor het werken met jongeren. Wij geloven dat elke jongere, ongeacht zijn of haar uitdagingen, het vermogen heeft om te groeien en te bloeien. Daarom richten we ons op het versterken van de positieve aspecten en het ontdekken van de individuele sterke punten van elke jongere. Hiervoor hebben we diverse dagbestedingslocaties met professionele begeleiders.

Onze begeleiders werken nauw samen met de jongeren en hun families, met als doel het creëren van een ondersteunende, stimulerende en begripvolle omgeving. We maken gebruik van effectieve en op bewijs gebaseerde interventies, afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke jongere.