appartemn_es

Het gezegde ‘Oost west, thuis best’ geldt voor iedereen. Het ultieme veiligheidsgevoel heb je thuis. Of dat nu in een woongroep is of een (semi-)zelfstandige situatie. Bij Boomerang Zorg kun je op verschillende manieren begeleid worden: mét en zonder verblijf

Wij bieden twee vormen van begeleid wonen aan: wonen in groepsverband, de kleinschalige woonvoorziening, en semi-zelfstandige woningen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot ambulante zorg bij de cliënt thuis.

 

Kleinschalige woonvoorziening

Wonen in groepsverband is voor personen die nog nooit eerder zelfstandig hebben gewoond. Op onze woongroepen hebben wij alleen jongensgroepen. Op de groep woon je met minimaal vijf en maximaal tien personen samen. Je hebt er je eigen kamer en gemeenschappelijke ruimtes, waaronder douches, toiletten en keuken. Deze deel je samen met de huisgenoten.

 

Er is ook 24/7 personeel aanwezig die je kan ondersteunen bij het uitvoeren van je dagelijkse taken zoals koken, administratie etc. Een keer per week ga je samen met een medewerker boodschappen doen.

Er zijn twee locaties waar je terecht kunt:

Tijnmuiden

Deze groepswoning heeft ruimte voor twee groepen. Tijnmuiden ligt in een betrekkelijk afgelegen gebied, maar station Amsterdam Sloterdijk is binnen tien minuten bereikbaar. Een pendelbusje kan je eenvoudig naar je bestemming brengen.

Florijn

In Amsterdam Zuidoost bevindt zich het Florijn-flatgebouw, waar Boomerang ook woonruimte beschikbaar heeft. Er kunnen hier drie woongroepen verblijven.   (Je kunt bij binnenkomst een voorkeur aangeven voor een locatie, maar in principe wordt je gewoon daar geplaatst waar er het eerst een plek vrijkomt.)

 

Semi-zelfstandige woning

Vanuit de kleinschalige woonvoorziening is het de bedoeling dat je doorstroomt naar een semi-zelfstandige woning. Zo’n woning deel je altijd met één andere persoon en  maximaal met drie personen. Er bestaat ook een mogelijkheid om rechtstreeks in een semi-zelfstandige woning geplaatst te worden, dit krijg je dan te horen na je intakegesprek. In deze woningen wordt al een bepaalde mate van zelfstandigheid van je verwacht. Denk hierbij aan het voorbereiden van je maaltijden, het schoonhouden van je woning, je eigen was draaien etc.

Ambulante zorg

Soms is er geen extern verblijf nodig en begeleiden we jongeren met een zorgvraag gewoon bij de ouders thuis. Als iemand nog wel een thuisfront heeft dat betrokken is of wil zijn, proberen we het probleem bij de oorsprong aan te pakken. In sommige gevallen kan dat. Net als bij de andere vormen van begeleiding is er dan altijd een vaste mentor als aanspreekpunt en proberen we stapsgewijs verbeteringen te bewerkstelligen.